Σεισμοί Αρκαλοχώρι

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Πρόσκοποι της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την παροχή βοήθειας από τις πρώτες κρίσιμες ώρες.

Την πρώτη μέρα, κατόπιν συνεννόησης με τις τοπικές αρχές και τον δήμο Μίνωα Πεδιάδας, 12 ενήλικα στελέχη, μετέβησαν επιτόπου, όπου τους ζητήθηκε να συνδράμουν στην καταγραφή και κατανομή όσων έχουν ανάγκη διαμονής σε σκηνές, στο στήσιμο σκηνών και νάιλον, βοήθεια στη μεταφορά, αποθήκευση και διανομή ειδών διατροφής, πρώτης ανάγκης και κουβερτών από τα φορτηγά που έφθασαν στον χώρο. Αναχωρήσαν αργά το βράδυ και περιμέναν οδηγίες για περαιτέρω βοήθεια όπου χρειαζόταν.

Τις επόμενες μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης επέμεναν στην πρώτη γραμμή της ανάγκης και των γεγονότων.

Ενήλικα Στελέχη συγκεντρώνονταν συνεχώς στο χώρο συντονισμού «Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου» και ελάμβαναν θέσεις σε κεντρικά σημεία διαχείρισης για τον καταυλισμό και τα γύρω χωριά. Συγκεκριμένα:

  • Στην κεντρική αποθήκη διαχείρισης πρώτων ειδών για την παραλαβή – καταγραφή και διανομή
  • Στην κεντρική σκηνή του καταυλισμού για την διαχείριση σκηνών και ράντζων που έφθασαν από την Αθήνα. 42 σκηνές που υπήρχαν από την πρώτη ημέρα αλλά και 10 νέων, πάνω από 200 ράντζα που εξυπηρέτησαν 198 πολίτες που διέμεναν στον καταυλισμό
  • Στο κεντρικό Μαγειρείο για την παρασκευή και την συσκευασία άνω των 400 μερίδων φαγητού ημερησίως.

Οι Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης τήρησαν με αίσθημα ατομικής ευθύνης την υπόσχεση τους και βοήθησαν με κάθε δυνατό μέσο.

Συνολικά οι Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης προσέφεραν 9 ημέρες εργασίας, με πάνω από 100 ώρες Εθελοντικής Προσφοράς… Περισσότεροι από 60 ενήλικοι και ανήλικοι Εθελοντές μας. Συνέβαλαν με αίσθημα ευθύνης στον μεγάλο αγώνα για τους σεισμόπληκτους της περιοχής του Αρκαλοχωρίου.