25η Μαρτίου 2020

Οι Πρόσκοποι δεν ξεχνούν την επέτειο της 25ης Μαρτίου σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Το μήνυμα της Περιφερειακού Εφόρου κ. Νεκταρίας Χανιωτάκη για την διπλή εορτή:

Αγαπητοί Πρόσκοποι,

Αγαπητοί Έφοροι, Αρχηγοί και Υπαρχηγοί Συστημάτων, βαθμοφόροι, μέλη των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου & Ιεράπετρας, μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης,

Η 25 Μαρτίου είναι μέρα αργίας που έχει διπλή σημασία για εμάς τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και Εθνική, γιατί η μέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και το ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Η 25η Μαρτίου 2020 θα μείνει όμως χαραγμένη στις καρδιές μας σαν μια γιορτή που γιορτάστηκε απ’ όλους τους Έλληνες από το σπίτι. Η χώρα μας και όλοι οι Έλληνες βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία του κορωνοϊού Covid–19. Για πρώτη φορά τα παιδιά μας θα ζήσουν απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιτίας ενός φονικού ιού.

Σαν Πρόσκοποι αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η ατομική ευθύνη και είναι αυτή η ατομική ευθύνη που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ποτέ άλλοτε η προσκοπική μας υπόσχεση δεν ήταν τόσο επίκαιρη: «το καθήκον μας στο Θεό και στη Πατρίδα, το καθήκον προς τους άλλους αλλά και προς τον Εαυτό μας».

Φέτος γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου από το σπίτι, αλλά δε χάνουμε τη αισιοδοξία μας, την αλληλεγγύη μας, την ανθρωπιά μας.

Χρόνια πολλά σε όλους. Σας εύχομαι υγεία και δύναμη σε εσάς και τις οικογένειές σας. Και του χρόνου όλα αυτά να είναι ένας κακός εφιάλτης. Και μην ξεχνάτε:

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!!!

Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς,
Νεκταρία Χανιωτάκη
Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης

 

Ανακοίνωση


Αναλυτικά η ανακοίνωση 026 / 2020