Ανιχνευτικό Εργαστήρι 2018

2018-11-25 Anicheytiko Ergastiri-5Το Σαββατοκύριακο 24-25 Νοεμβρίου, ο Κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειας Ανατολικής Κρήτης, πραγματοποίησε το πρώτο Ανιχνευτικό Εργαστήριο της χρονιάς με θέμα τη Δημοσιογραφία.

Στο Εργαστήρι αυτό συμμετείχαν 17 Ανιχνευτές από την Ιεράπετρα και το Ηράκλειο. Το Σάββατο, στο χώρο του 4ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ηρακλείου, συναντήσαμε τον δημοσιογράφο Θάνο Περβολαράκη, της εφημερίδας «Πατρίς» όπου μας εξήγησε περιγραφικά το λειτούργημα της Δημοσιογραφίας, το ρόλο που επιτελεί ο δημοσιογράφος στην ενημέρωση των πολιτών αλλά και την αναγκαιότητας της αμεροληψίας.

2018-11-25 Anicheytiko Ergastiri-2Στη συνέχεια, υποδεχτήκαμε τη Μαρία Δαβάκη, οπερατέρ από το ΚΡΗΤΗ TV, όπου με την πολύτιμη συμβολή της οι Ανιχνευτές μας έκαναν ρεπορτάζ στο κέντρο του Ηρακλείου για δύο επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους Ηρακλειώτες. Αρχικά, τι πιστεύουν για το θεσμό του Black Friday στην ελληνική αγορά και έπειτα ρώτησαν τη γνώμη τους για την πεζοδρόμηση του κέντρου του Ηρακλείου.

Και για τα δύο θέματα, οι επίδοξοι ρεπόρτερ βρήκαν αντικρουόμενες απόψεις. Με τον τρόπο αυτό διαπίστωσαν σε πρώτο βαθμό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει έναν ρεπόρτερ. Αφού συγκέντρωσαν αρκετό υλικό, επέστρεψαν στο χώρο του 4ου Συστήματος, όπου και έβαλαν σε μία σειρά το ρεπορτάζ. Και κάπως έτσι, τελείωσε η πρώτη μέρα του εργαστηρίου.

2018-11-25 Anicheytiko Ergastiri-6Την Κυριακή 25 Νοέμβρη οι Ανιχνευτές φιλοξενήθηκαν στους χώρους του ΚΡΗΤΗ TV, όπου είδαν το τρόπο με τον οποίο διασκευάζεται το υλικό που συγκέντρωσαν την προηγούμενη ημέρα. Είδαν τα πλατώ του καναλιού, έκαναν σπικάζ για τα ρεπορτάζ τους, είδαν στις οθόνες τα πλάνα που γύρισαν και, κορυφώνοντας, εκφώνησαν το Προσκοπικό Δελτίο Ειδήσεων με τα δύο θέματα που ρώτησαν τους πολίτες.

Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις οθόνες σας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Θάνο Περβολαράκη και την εφημερίδα «Πατρίς» για την παρουσίαση για το επάγγελμα του Δημοσιογράφου, τη Μαρία Δαβάκη για τη βοήθεια στο ρεπορτάζ στο κέντρο και το ΚΡΗΤΗ TV που μας άνοιξε τις πόρτες του και μας υποδέχτηκε θερμά.

Τέλος, ιδιαίτερα ευχαριστώ στη Ρένα Σκουρογιάννη για την καθοριστική συμβολή της, τόσο στο να πραγματοποιηθεί ορθά το εργαστήριο, όσο και για το αποτέλεσμα που προέκυψε.

 

Φωτογραφίες


Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.