Εκδρομή 4ου Συστήματος: Μια εκδρομή… Οικογενειακή!!!

PEPAK-Gallery-2018-10-07-Ekdromi-4ou-002

Την Κυριακή 7 Οκτώβριου 2018, το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ηρακλείου πραγματοποίησε για πρώτη φόρα μία εκδρομή για ΟΛΑ τα μέλη του. Κυριολεκτικά, όμως, για ΟΛΑ, καθώς πέρα από τα Λυκόπουλα, τους Προσκόπους, τους Ανιχνευτές, το Δίκτυο και τους Βαθμοφόρους, η εκδρομή ήταν σχεδιασμένη και για γονείς και φίλους…

Αρχικά, να αναφέρουμε πως η ημερήσια αυτή εκδρομή, πραγματοποιήθηκε στο υπέροχο δάσος Φουρνί, στις Κάτω Αρχάνες.

Στις 11 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν όλοι με τα αυτοκίνητά τους και μετά την καθιερωμένη έπαρση σημαίας, το κάθε τμήμα τράβηξε για το χώρο του όπου και πραγματοποίησε το δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα.

Το ξεχωριστό της δράσης, όμως, ήταν πως και οι γονείς με το επιτελείο του Συστήματος ακολούθησαν δικό τους διαφορετικό πρόγραμμα με παιχνίδια, τραγούδια, σταθμούς γνώσεων κ.ά.

PEPAK-Gallery-2018-10-07-Ekdromi-4ou-003Κατά τη 1 και μισή, είχε δοθεί ραντεβού για το μεσημεριανό φαγητό, το οποίο ήταν και αυτό διαφορετικό, καθώς οι οδηγίες έλεγαν για κουβέρτες πικ-νικ και «ταπεράκια»… Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το συναίσθημα του να μοιράζεσαι κυριάρχησε και όλοι δοκίμασαν από όλα!  (Οι φήμες ότι ο Αρχηγός Συστήματος δοκίμασε από όλα τα ταπερ και στο τέλος βαθμολόγησε τα πιάτα, ελέγχονται ως ανακριβείς…).

PEPAK-Gallery-2018-10-07-Ekdromi-4ou-001Στη συνέχεια, και αφού μαζεύτηκαν και καθαρίστηκαν τα πάντα, τα τμήματα συνέχισαν το πρόγραμμά τους, ενώ οι γονείς απόλαυσαν έναν μεσημεριανό καφέ και ανηφόρησαν προς το υπέροχο πέτρινο θέατρο με θέα όλη την ευρύτερη περιοχή. Εκεί έγιναν οι απαραίτητες αναφορές στην παιδαγωγική αξία της Κίνησης, τα μοναδικά βιώματα των παιδιών από το παιχνίδι στη φύση κ.ά. Όπως επίσης, η ευκαιρία του να γνωριστούν όλοι μεταξύ τους δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη… καθώς όλοι πήραν το λόγο ώστε να γνωριστούν καλύτερα και να έρθουν πιο κοντά.

PEPAK-Gallery-2018-10-07-Ekdromi-4ou-004Η λήξη της εκδρομής, γύρω στις 5, βρήκε όλους τους εκδρομείς ευδιάθετους, γεμάτους με καθαρό αέρα, και με την υπόσχεση για μία γεμάτη χρονιά με υπέροχες δραστηριότητες. Όπως, επίσης, βρήκε και το δάσος ακόμα πιο καθαρό απ’ ότι το βρήκαν οι χαρούμενοι εκδρομείς…

Είναι γεγονός ότι εκείνοι που την χάρηκαν πιο πολύ, ήταν οι Γονείς & οι Φίλοι !!!

 


Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος του 4ου Σύστηματος Αεροπροσκόπων Ηρακλείου ή απλά να έρθετε σε επικοινωνία με το Σύστημα, πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τρόπους & ώρες επικοινωνίας.

Επίσης, μπορείτε να το παρακολουθείτε από την ιστοσελίδά του www.4irakliou.gr ή απλά να το ακολουθείτε στα κοινωνικά δίκτυα: Facebook, Youtube & Google+