Χειμερινή δράση Ανιχνευτών

Μια εξαιρετική χειμερινή δράση πραγματοποίησαν οι Ανιχνευτές του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας μαζί με τους Βαθμοφόρους τους, στον Κρούστα και στο Καθαρό, στις 5-6-7 Ιανουαρίου.

19 περίπου άτομα είχαν την ευκαιρία να διαμείνουν στον Κρούστα επί τριήμερο απ’ όπου πραγματοποίησαν τις εξορμήσεις τους προς τα γύρω βουνά αλλά και το Καθαρό από την πλευρά της Κριτσάς. Οι Ανιχνευτές αποκόμισαν χρήσιμες εμπειρίες στην ύπαιθρο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες γνωρίζοντας καλύτερα τον ορεινό όγκο της περιοχής μας καθώς και την ζωή των ανθρώπων που κατοικούν σ’ αυτόν. Το όλο εγχείρημα διεξήχθη με απόλυτη ασφάλεια καθώς η μακρά προετοιμασία, η σωστή εκπαίδευση από πεπειραμένο οδηγό βουνού και ο απαραίτητος ορειβατικός εξοπλισμός διασφάλισε την επιτυχία δράσης.

Την διαμονή των Ανιχνευτών και Βαθμοφόρων ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Κρούστα προσφέροντας την φιλόξενη αίθουσα του, η οποία πληρούσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια άνετη διαμονή.

Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στους κ.κ. Γεροντή Μανώλη -Πρόεδρο και Μαρκάκη Δημήτρη -Αντιπρόεδρο για τις φιλότιμες προσπάθειες τους, για την πολύτιμη βοήθεια τους αλλά και για τα όμορφα αναμνηστικά που προσέφεραν σε κάθε Ανιχνευτή και Βαθμοφόρο στο τέλος της δράσης. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την κυρία Δατσέρη Ειρήνη -κάτοικο Κρούστα- που με πολύ μεράκι έφτιαξε νεράτες μυζηθρόπιτες για όλους, δείχνοντας παράλληλα και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους.

Αρχηγός της δράσης ήταν η Ειρήνη Περαντώνη, Αρχηγός της Κοινότητας Ανιχνευτών Ιεράπετρας, υπό την εποπτεία των Αρχηγών Συστημάτων Αγ. Νικολάου, Καμαράτου Νίκου και Ιεράπετρας, Γιακουμάκη Γιώργου.