3ο Συνέδριο Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, 29 & 30 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Συνέδριο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης.

Το Συνέδριο που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Cretan Village στην Αμμουδάρα Αγίου Νικολάου, παρακολούθησαν πάνω από 80 ενήλικα στελέχη από Βαθμοφόρους, Παλαιούς Προσκόπους & Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης του τοπικού Προσκοπισμού.

Το χαρακτηριστικό του φετινού Συνεδρίου, ήταν οι εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειακού Εφόρου. Η κάλπη ανέδειξε στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Ανατολικής Κρήτης τον κ. Μανόλη Απλαδενάκη, ο οποίος θα ηγείται της προσπάθειας των Προσκόπων της περιοχής μας για τα επόμενα 3 χρόνια.

Οι διεργασίες του Συνεδρίου περιλάμβαναν τον απολογισμό έργου του απερχόμενου Περιφερειακού κ. Νίκου Μελιδονιώτη, το 3ετές πλάνο του επερχόμενου Περιφερειακού, το προγραμματισμό της νέας Προσκοπικής χρονιάς 2016-2017, την ενημέρωση πάνω σε θέματα πολιτικής προστασίας & πληροφορικής, καθώς και την ανάπτυξη θεμάτων που απασχολούν τα ενήλικα στελέχη μέσα από κύκλους συζητήσεων.

Το 2ήμερο αυτό ήταν, επίσης μια καλή ευκαιρία να βρεθούν οι βαθμοφόροι της Περιφέρειας, να συσφίξουν τις σχέσεις τους αλλά να περάσουν και μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς…

Τέλος, η Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Κρήτης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις κυρίες Ζαφειροπούλου και το Ξενοδοχείο Cretan Village για την προσφορά της ζεστής φιλοξενίας των Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης στο κατάλυμά τους. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους μουσικούς Γιάννη Γεροντή ή Γεροντογιάννη (Λύρα), Γιάννη Σφακιανό (Λαούτο) για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στο βραδινό γλέντι του Συνεδρίου.


Φωτογραφικό άλμπουμ

 

Βίντεο