35η σχολή βασικών Αεροπροσκοπικών γνώσεων

Στα πλαίσια εκπαίδευσης των βαθμοφόρων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, για πρώτη φορά στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 01 έως τη Κυριακή 03 Απριλίου 2016 στο Ηράκλειο, μία πανελλήνια σχολή βασικών Αεροπροσκοπικών γνώσεων που σκοπό έχει να δώσει στους ενήλικες εθελοντές της πρoσκοπικής κίνησης εμπειρίες πάνω στο αντικείμενο του Αεροπροσκοπισμού και τα εργαλεία για τις εφαρμόσουν στα τμήματά τους.


2016-04-04-35-scholi-aeroproskopikon-gnoseon

Στη σχολή αυτή 19 βαθμοφόροι διδάχτηκαν τα βασικά πάνω στη θεωρία πτήσης, τις αεροπορικές τηλεπικοινωνίες, την μετεωρολογία, έκαναν πρακτική με ασκήσεις εδάφους αλεξιπτώτου πλαγιάς, εικονικές πτήσεις με εξομοιωτή και επίσκεψη στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» όπου βαθμοφόροι και εκπαιδευτές επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για τις βασικές λειτουργίες ενός αεροπλάνου, ανέβηκαν στον πύργο ελέγχου και γενικά ενημερώθηκαν για όλες τις λειτουργίες ενός αεροδρομίου.

Οι υπεύθυνοι της σχολής θα ήθελαν να ευχαριστήσουν, τον κ. Γιώργο Κελαράκη, ιδιοκτήτη της σχολής «Κρητικός Αετός», την αεροπορική εταιρεία Sky Express, όπως επίσης, τον αερολιμενάρχη, το προσωπικό του πύργου ελέγχου και όλους όσους μας βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της σχολής.


Φωτογραφικό άλμπουμ